Ηχομονωτικοί

ixomonotikoi_6Η ηχορύπανση είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της ζωής στην πόλη αφού επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας δημιουργώντας stress, μείωση παραγωγικότητας, προβλήματα στον ύπνου.
Η προστασία ενάντια στην ηχορύπανση είναι απαραίτητη για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής Στη χώρα μας μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν γινόταν χρήση ηχομειωτικών υαλοπινάκων για την προστασία από τους θορύβους   και τις βλαβερές συνέπειές τους. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι προστασίας ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  διπλούς ηχομονωτικούς υαλοπίνακες, είτε με laminate μονούς υαλοπίνακες που περιέχουν μια ή περισσότερες απλές ή ακουστικές μεμβράνες. Ο ακουστικός υαλοπίνακας αποτελείται από δύο τζάμια ενωμένα με ένα ενδιάμεσο στρώμα ειδικού πλαστικού (ρητίνης) το οποίο συμπεριφέρεται σαν ηχοπαγίδα και εμποδίζει τις συχνότητες του ήχου να μεταφερθούν από τον ένα υαλoπίνακα στον άλλον. Αυτό το στρώμα απορροφά μεγάλο μέρος της ενέργειας του ήχου, τον αποδυναμώνει και λειτουργεί ως ένα εμπόδιο στον θόρυβο. Επιπρόσθετα αυτό το ενδιάμεσο στρώμα έχει και τις ιδιότητες του ελασματοποιημένου υαλοπίνακα ασφαλείας (laminated).
ixomonotikoi_2Για να καθοριστεί με αριθμούς πόσο ηχομονωτικό είναι ένα υλικό, έχει δημιουργηθεί ο συντελεστής ηχητικής μείωσης R. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον δείκτη μείωσης σταθμισμένου ήχου Rw όπου μετριέται σε dB και αντιπροσωπεύει την απόδοση της ακουστικής μόνωσης ενός δομικού στοιχείου στην περιοχή από 100 Hz εώς και 3150 Hz ανά 1/3 της οκτάβας. Να σημειωθεί ότι κάθε είδος γυαλιού και πάχος δεν έχει την ίδια ηχητική μείωση σε όλες τις συχνότητες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει κανονισμό όπου προσδιορίζονται τα επίπεδα ανεκτής στάθμης θορύβου σε σπίτια και κτίρια και κατά συνέπεια όταν επιλεγεί ένας υαλοπίνακας θα πρέπει να έχει τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει και τοποθετεί πιστοποιημένα πυράντοχα συστήματα που περιλαμβάνουν υαλοπίνακα και κούφωμα και πληρούν και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές .