Θερμομονωτικοί Yαλοπίνακες – Low E

Οι υαλοπίνακες αυτοί έχουν ειδικά θερμομονωτικά χαρακτηριστικά και είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη θερμική μόνωση των κτιρίων σήμερα. Πρακτικά εμποδίζουν την εξωτερική θερμοκρασία (κρύο -ζέστη) να εισέλθει στο εσωτερικό του κτιρίου μας .Είναι οικολογικοί και βελτιώνουν την άνεση και την αισθητική του χώρου.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ -ΟΦΕΛΗ
Η αντικατάσταση των παλαιών υαλοπινάκων είναι η απλούστερη λύση αλλά ταυτόχρονα πολύ άμεση και αποδοτική παρέμβαση στο κτίριο . Έχει μικρό κόστος και γρήγορη απόσβεση.Επιπλέον αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση έχει αισθητά αποτελέσματα γιατί βελτιώνεται η καθημερινότητα μας στο χώρο αφού οι ενεργειακοί υαλοπίνακες διατηρούν την εσωτερική θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα.Σύμφωνα με υπολογισμούς του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα ενεργειακά τζάμια σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα μειώνουν ετησίως έως και κατά 7.500kWh για τη θέρμανση και τη ψύξη ενός διαμερίσματος 100 τ.μ (δαπάνη ετησίως περίπου 750-800 €)
Τα ανοίγματα(παράθυρα) σε ένα κτίριο ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος απωλειών θερμότητας.Οι θερμικές απώλειες ενός κτιρίου οφείλονται επιμέρους στο δάπεδο,στην τοιχοποιία, στη σκεπή/οροφή και στα ανοίγματα κατά 35-40%. Άρα αν αντικαταστήσουμε τους παλαιούς υαλοπίνακες με ενεργειακούς μπορούμε να μειώσουμε τη θερμότητα που χάνεται από τον υαλοπίνακα 60- 65% και το καλοκαίρι να μειώσουμε μέχρι 62% τη θερμότητα που εισέρχεται στο χώρο λόγω διαφοράς θερμοκρασίας.Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα οφέλη αυτά μπορούν να συνδυαστούν και με επίπεδα ασφάλειας , ηχομόνωσης , επίπεδα ηλιακού ελέγχου και ελέγχου φωτεινότητας.
Υπάρχουν πολλά είδη ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε .Συνοδεύονται από τα απαραίτητα παραστατικά που σας πιστοποιούν τη γνησιότητα τους και τα χαρακτηριστικά τους τα οποία δίνονται μόνο από εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του κλάδου μας.
Δυστυχώς πολλοί υαλοπίνακες έχουν βαπτιστεί ως ενεργειακοί με εξαιρετικά αποτελέσματα και δεν αντιπροσωπεύουν αυτό το οποίο ζήτησαν οι καταναλωτές.
Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε και να σας εξηγήσουμε κάθε απορία σας.